תאונות דרכים

אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי כספי, כאשר אין חשיבות לשאלה מי האשם. הזכות לפיצוי קיימת באותה מידה גם למי שלא ביצע שום עבירה וגם לאשם בתאונה.

התשובה לשאלה את מי אפשר לתבוע תלויה במי הנפגע, והאם הוא נהג ברכב, היה נוסע ברכב או הולך רגל:

  • נהג הרכב יכול לתבוע את חברת הביטוח
  • נוסעי הרכב יכולים לתבוע את נהג הרכב בו נסעו ואת חברת הביטוח שלו. גם אם היו מעורבים בתאונה מספר כלי רכב- הנוסעים יוכלו לתבוע את הנהג וביטוח הרכב בו נסעו בלבד
  • הולך רגל יכול לתבוע את כל נהגי הרכבים המעורבים בתאונה והביטוח שלהם. אין חשיבות לאיזה מבין הרכבים פגע בהולך הרגל

תאונות "פגע וברח"

אדם שנפגע בתאונת "פגע וברח", כלומר שפרטי הנהג הפוגע והרכב אינם ידועים לו, יכול לתבוע פיצויים מחברת "קרנית"- הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.

בנוסף, חברת קרנית מעניקה פיצויים גם לנפגעים מרכב שלא היה לו כיסוי ביטוחי (לא בוטח כחוק, נהוג ע"י אדם ללא רישיון, רכב גנוב, רכב שנעשה בו שימוש בניגוד לתנאי הפוליסה), ולנפגעים מרכב שהיה מבוטח בחברת ביטוח בהליכי פירוק. לא יהיה פיצוי לנהג רכב שנהג ללא ביטוח.

מה צריך על מנת להגיש תביעה?

דו"ח ממשטרת ישראל על התאונה (נשלח לכל המעורבים, ניתן לקבלו גם בלשכת התנועה באזור שבו ארעה התאונה), דו"ח רפואי ראשוני מבית החולים, מסמכים נוספים שמעידים על נזק או הוצאות שנגרמו לנפגע בעקבות התאונה: תוצאות בדיקות רפואיות, קבלות על הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה, תלושי שכר לפני תאונה ואחריה ועוד.

כיצד נקבע גודל הפיצוי?

הסכום שייקבע כפיצוי תלוי באחוזי הנכות שייקבעו לתובע, בשכרו, בטיפולים ובעזרה שיצטרך לקבל בעתיד, ובנזקי העבר שנגרמו לו: הפסד ימי עבודה, הוצאות על טיפולים והוצאות על נסיעות. לכך מתווסף פיצוי על סבל, כאב ועוגמת נפש.

כמה דגשים שכדאי לדעת

  • במקרה שתאונת הדרכים ארעה במהלך העבודה, בדרך אליה או בדרך ממנה, יחשב האירוע תאונת דרכים וגם כתאונת עבודה. במקרה של תאונת עבודה, ניתן להגיש בנוסף לתביעה כנגד חברת הביטוח גם תביעה לפיצויים בביטוח הלאומי
  • במקרה של נכות כתוצאה מהתאונה, יש לברר זכאות לקצבת נכות מהביטוח הלאומי.
  • במקרה של מוות בתאונת דרכים שאינה תאונת עבודה, תשולם למשפחה קצבת שאירים על ידי הביטוח הלאומי.
  • את התביעה לפיצויים בגין פגיעה בתאונת דרכים ניתן להגיש עד 7 שנים מיום האירוע. במקרה שהנפגע הוא קטין שטרם מלאו לו 18 שנים, ביכולתו להגיש תביעה עד תום 7 שנים מהיום בו הגיע לבגרות.
  • הגמלאות שיקבלו נפגעי תאונות הדרכים מהביטוח הלאומי עשויות להיות מופחתות מסכום הפיצויים שאותם יוכלו לתבוע מחברת הביטוח.

האזינו לטיפים של גילי

הטיפ השבועי- על תאונות דרכים בדרך לעבודה

האם אדם שנפגע בתאונה יכול לקבל קצבת זקנה?

לתיאום פגישת ייעוץ בתשלום או הרצאות לצוותים ועובדים ניתן למלא פרטים

    להשארת פרטים